За Комеди БГ

Комеди БГ е основана през 2012та година с цел да популяризира стендъп комедията в България и да развива талантите на най-забавните и готини хора в цялата страна.
Основната цел на Комеди БГ е да открие най-добрите комедианти в България и да им помогне да достигнат нивото, което са способни да достигнат в развитието си.
През 2014та година Комеди БГ стартира Фестивал на Комедията в България, където най-добрите таланти от България се срещат на една сцена с най-добрите комедианти от Балканите, Европа и Света.

През 2015та след приключване на Втори Годишен Фестивал на Комедията София 2015, Комеди БГ и продуцентът Иван Кирков анонсираха създаването на първият и единствен Комеди Клуб в България – Комеди Клуб София.

През 2016та Комеди БГ покани и организира шоуто на Jimmy Carr в Зала 1 НДК, като за първи път комедиант от такава класа посети България.
2017та година Комедиантите на Комеди Клуб София за първи път в историята на българската стендъп комедия напълниха зала 1 НДК в шоу организирано от Комеди БГ.

Точно една година по-късно, на 1ви април 2018-а година, Комеди БГ и Комеди Клуб София ще подобрят собствения си рекорд за най-голямо стендъп комеди шоу в историята на България.

През цялото това време ние не спирахме да търсим най-добрите млади таланти. Open Mic шоуто на Комеди БГ е първото и най-трудно шоу за аматьорски стендъп в България. Всеки може да се пробва, а най-талантливите и готини хора сред участниците могат да получат договор с Комеди БГ и да стартират професионалната си стендъп кариера.

„Вдъхновяваме най-добрите комедианти да пишат със страст и да достигнат потенциала си, за да чуем най-силния смях, на който публиката е способна.“
Иван Кирков, основател на Комеди БГ, Комеди Клуб София и Пловдив, Фестивал на Комедията София, Пловдив и Варна и резидент на Комеди Клуба.